Keszthely

2016.09.22. 18:04

A népszavazás tétjéről

Keszthely - „Az a kérdés, hogy nemet tudunk-e mondani a brüsszeli diktátumra. Hogy elég hangos üzenetet tudunk-e küldeni, ami befolyásolja majd Brüsszel döntését” - hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

Védjük meg Magyarországot! címmel tartott lakossági fórumot a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról csütörtökön este a Kubatov Gábor a Fidesz  pártigazgatója, országgyűlési képviselő és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. A fórum előtti sajtótájékoztatón a pártigazgató úgy fogalmazott: a népszavazáson nem pártokról, nem önkormányzati képviselőkről döntünk, az ideológia: a bal, a jobboldal, a liberális vagy radikális nem igazán számít. Kiemelte: a népszavazást nemzeti ügynek vallják.

Kubatov Gábor és Manninger Jenő a sajtótájékoztatón
Fotó: Keszey Ágnes

– Nehéz megközelítése van a népszavazásnak, mert a szívünk nincsen kőből. Látjuk, hogy a migránsként érkező tömegeknek van egy jelentős része, aki megtévesztett, becsapott ember, akinek tönkrement a saját hazája, az ottani kormány hibája miatt, akik meghallották Brüsszel vagy Berlin hívó szavát, elindultak egy igen hosszú útra és eljöttek hozzánk. Azt gondolom, hogy ezek az emberek ártatlanok. De vannak, aki gazdasági migránsként jöttek, az új élet reményében és van egy jelentős rész, aki katonaviselt ember és terrorista szemlélettel érkezett Európába, ez nem kizárható – elemezte Kubatov Gábor. A Fidesz vezető politikusa hozzátette: az kétségekre ad okot, hogy emberek százezreit engedik be Európába papírok nélkül, ellenőrizetlenül.

– A mostani döntés fontos dolgokban születik meg: hogy Magyarország az Európai Unión belül megvédheti- e határait, a biztonságát, hogy megőrizheti- e a kultúráját, illetve eldöntheti- e azt, hogy kivel akar együtt élni – emelte ki az októberi népszavazással kapcsolatosan  Kubatov Gábor a sajtótájékoztatón.

A pártigazgató reményét fejezte ki, hogy a népszavazás s folyamatot indít el Európa-szerte és  – ahogy fogalmazott – a kormányokat ki fogja józanítani a migrációs kérdések megítélésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!