Keszthely

2016.04.14. 12:22

Hamarosan újra kétirányú lesz a Georgikon utca Keszthelyen

Keszthely – A kastély irányából haladva jelenleg csak balra, a Szalasztó utca felé lehet lekanyarodni. Nyártól azonban már jobbra, a Georgikon utca felé is haladhatnak az autósok.

Keszey Ágnes

A tervek szerint az idegenforgalmi szezon kezdetére ismét kétirányúvá válik a Georgikon utca: sokak igénye alapján hozta meg a döntést az önkormányzat. Ez azonban együtt jár azzal, hogy Amazon mellett lévő közel harminc halszálkás parkolóhely megszűnik, helyettük az épületen túl, az úttesttel párhuzamosan alakítanak ki parkolókat. Ám ezek még nem elégségesek a belvárosban jelentkező igények kiszolgálására.

Az új parkolóhelyek kialakítása mellett hamarosan átjárási lehetőséget is biztosítanak a Georgikon utca és az Árpád-házi Szent Erzsébet tér között - mutatja Jantász Ferenc

- A tavalyi évben megkezdett tömbrekonstrukciót folytatva új parkolót nyitunk a Kossuth Lajos utca 5. szám mögötti területen lévő ingatlanok elbontásával és egy út megnyitásával plusz tizenkét férőhely lesz. Így egy átkötés is megvalósul a Georgikon utca és az Árpád-házi Szent Erzsébet tér között - mondta lapunknak Jantász Ferenc, a Vüz Nonprofit Kft. parkolási részlegvezetője.

Megszűnik a halszálkás parkoló

Tavaly húsz férőhelyes parkolót alakítottak ki a Kossuth u. 3 szám mögött. Az új területekkel így pótolják a megszűnő helyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!