Keszthely

2016.03.13. 17:49

Az élet igéje adja a ragyogást - Hálaadó istentisztelet Keszthelyen

Keszthely – Tavaly óta szolgál Keszthelyen Zichy Emőke református lelkipásztor, akkor megtörtént hivatalos beiktatása. Vasárnap ez alkalomból tartottak ünnepélyes hálaadó istentiszteletet.

Keszey Ágnes

Kuti Géza esperes nyugdíjba vonulása után kezdte meg szolgálatát a Tapolcáról érkezett Zichy Emőke. A keszthelyi lelkészi állás elfoglalásáért és beiktatásáért való hálaadó ünnepélyes istentiszteleten Császár Attila, a Veszprémi Református Egyházmegye esperese felidézte: tavaly augusztusban választotta meg a keszthelyi gyülekezet Zichy Emőkét, akit szeptemberben iktattak be.

"Hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő. Feddj, ints, biztass" - idézte lelki útravalót adva Pál apostol Timóteushoz írt levelét Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az emberek arra emlékeznek, milyen érzéseket ébresztettél bennük, milyen hitele van szavadnak, örömöt sugárzol akkor, amikor örömről beszélsz - idézte fel Zichy Emőke lelkipásztor édesapja szavait

– Hirdessük az igét, benne Jézus Krisztus evangéliumát, a megváltás örömhírét, egy megfáradt, sok tekintetben elkeseredett, bizonytalan, kiégett világban. Számomra a legtömörebben egy interneten terjedő háromszavas vers fogalmazta meg, melynek minden szava negatív és mégis, összerakva ott van benne Jézus Krisztus evangéliuma: "nincs semmi baj" – mondta a püspök.

Zichy Emőke is Pál apostol gondolatait idézte, a filippieknek írt levél sorait: "ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek". A több mint húsz éve szolgáló lelkipásztor felidézte életét is.

– Megtanulja az ember megélni, mit jelent örülni az örülőkkel, sírni a sírókkal, hogy mit jelent az a gondolat: ha nem prédikálsz mindenütt, amerre csak jársz, az életeddel, a mosolyoddal, gesztusaiddal, akkor nincs értelme annak, hogy bárhova is prédikálni menj – vallja Zichy Emőke, akit az ünnepélyes istentiszteleten gondolatokkal, zenével, versekkel és ajándékokkal többen is köszöntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!