Keszthely

2015.11.12. 14:48

A sótlan étel bűn - mondta DK képviselője

Keszthely - A menzareformról, a közétkeztetésben kínált ételekről tartott sajtótájékoztatót Kovács Viktória, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke.

Keszey Ágnes

„A sótlan, ehetetlen étel bűn a gyerekek ellen” című sajtótájékoztatóján Kovács Viktória a menzareform szociális következményeit emelte ki. Azokról szólt, akik rossz anyagi körülmények között élnek.

– A menzareform kapcsán sok kritika megfogalmazódott, melynek lényege, hogy ehetetlen az étel. Vannak gyerekek, akik csak a menzán jutnak megfelelő mennyiségű ételhez, ennek ehetetlensége őket éheztetésre kényszeríti. Tapasztalatok szerint azzal próbálnak védekezni sok helyen, hogy a pénteki és hétfői adagokat tartalmasabbá alakítják, hogy a gyerekek túléljék a hétvégéket – kezdte a képviselő, aki ezt követendő példaként említette. Kovács Viktória kiemelte a só bizonyos mértékű fogyasztásának pozitív élettani és a keringési rendszerre gyakorolt hatását, javasolva, hogy a sót vissza kellene hozni a közétkeztetésbe.

– Ezek mellett a szakmai szervezetekkel konzultálni kellene a lépcsőzetes bevezetésről. Az elképzelés, hogy egészségesebb ételeket együnk, az jó. Így bevezetni, egyik napról a másikra, átgondolatlanul: ezt bűnnek tartom – hangsúlyozta Kovács Viktória.

A DK választókerületi elnökének véleménye szerint az önkormányzatoknak a szülői, negatív visszajelzéseket továbbítani kellene a döntéshozók felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!