Keszthely

2015.02.03. 14:41

A dolgozók egészségéért

Keszthely - Közel húszfajta egészségügyi szűrésen vehettek részt a Pannon Egyetem Georgikon Kar munkatársai kedden.

Keszey Ágnes

A keszthelyi karon már közel másfél évtizede rendszeresen biztosítják annak lehetőségét, hogy az egyetemi oktatók, a kar dolgozói egészségügyi szűréseken vegyenek részt munkahelyükön, szervezett formában.

A keddi szűrőnapon a munkatársak több mint fele, 144 dolgozó vett részt. A szűrőnap költségeit a Pannon Egyetem biztosította.

Szemvizsgálaton is részt vehettek a kar munkatársai: képünkön Szűcs Ferencné és Moór Éva diplomás optometrista. Fotó: Keszey Ágnes

A napot a Georgikon Kar Egészségmegőrzési Bizottsága és dr. Hertelendy László, a Pécsi Egyetem akkreditált oktató orvosa – egyben a kar üzemorvosa szervezte, a vizsgálatokat pedig a keszthelyi és hévízi kórház szakorvosai, helyi és környékbeli egészségügyi szakemberek végezték – közülük néhányan önkéntesként vettek részt a programban.

– Nem csak a szűrőnapot rendezzük meg évről évre, hanem rendszeresen véradásokat is szervezünk, és népszerűek azok a sport- és egészségnapok is, melyeken a tanárok és hallgatók együtt vesznek rész – mondta el dr. Lőke Zsuzsanna, az Egészségmegőrzési Bizottság elnöke.

Közel húsz fajta szűrésen, tanácsadáson vehettek részt mindazok, akik éltek munkahelyük kínálta lehetőséggel.

– Ha valaki ezeket az egészségügyi ellátórendszer keretein belül szeretné igénybe venni, akkor akár több hónapot is rá kellene szánnia, itt viszont néhány óra alatt végigjárhatja – emelte ki dr. Hertelendy László.

Fotók: Keszey Ágnes

Az üzemorvos hozzátette:

– Kiemelten figyelünk a középkorosztályra, akik addig nem mennek orvoshoz, míg nincsen panaszuk. Itt – és az elmúlt években számtalan példa is volt rá – időben ki lehet mutatni kezdődő betegségeket, akár életet is mentve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!