Keszthely

2014.05.20. 11:44

Megszépülhet a volt gyermekkönyvtári rész

Keszthely - Sikeres pályázat esetén, közel 300 millió forintból megújulhat az egykori gyermekkönyvtár épülete, s közösségi térré válhat annak udvara.

Sámel József

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy a város pályázatot nyújt be a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarán található, régen gyerekkönyvtárként működő épület felújítására és hasznosítására. A pályázat a városi épített örökség megőrzését célozza, melynek keretében lehetőség nyílik országos műemléki védettség alatt álló épületek helyreállítására, felújítására a hozzá tartozó zöldfelület rekonstrukciójával együtt. A tervek szerint a felújított épületben a balatoni vitorlás hajózást és a város jelképének számító Phoenix gályát is bemutató állandó kiállítás kapna helyet. Emellett a műemlék épület udvari részének is kiemelt szerepet szánnak, az a kertrendezési terv szerint közösségi térként funkcionálna, egyben összekötné a gyalogosforgalom számára a Kossuth és a Bem utcát. A pályázat költségvetése mintegy 300 millió forint, melyhez az önkormányzat 15 millió forintnyi önerőt vállal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!