Keszthely

2013.07.02. 14:11

Támogatják az étkezést Keszthelyen

Keszthely - Zala megyében is nagy segítséget jelent a családoknak az a támogatás, amit a gyermekek nyári étkeztetéséhez biztosított a kormány.

Sámel József

Manninger Jenő, a Fidesz MPSZ országgyűlése keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta ezt, mondván: az ország ezerkétszáz településén élő 112 ezer rászoruló gyermek étkezésére mintegy 2,5 milliárd forintot adott a kormány. Zalában 1.032 gyermeket érint a támogatás, melynek összege 22.073 millió forint. Példaként elmondta: Keszthelyen 53, Alsópáhokon 12, Szentpéterúron 144, Zalaszentgróton 149, Hévízen 15 gyermek étkezhet nyáron napi egy alkalommal a segítség jóvoltából. A képviselő hangsúlyozta: a szociálisan rászoruló gyermekeknek és szüleiknek tudnak segíteni az étkezéssel, azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Manninger Jenő kérdésre válaszolva hozzátette: az országos helyzetet tekintve kiderül, hogy Zala megyében kevésbé rászorultak a családok, mint az ország keleti felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!