Kehidakustány

2014.09.30. 16:26

Bővül és megújul a szennyvíztisztító - Lerakták a kehidakustányi tisztító alapkövét

Kehidakustány - A szennyvíztisztító bővítésével és modernizálásával az üzemeltetési költségek csökkennek majd, ez pedig a lakosságnak jelent könnyebbséget - hangzott el az alapkőletételen.

Elsősorban a Zala folyó, és ezáltal a Balaton védelme érdekében vált szükségessé a mára már túlterhelt kehidakustányi szennyvíztisztító telep bővítése és a technológiai hatékonyság növelése.

Mindemellett a környező települések gazdasági fejlődésének is gátat szab a a jelenlegi működés, hiszen a többletkapacitás nélkül új ingatlanfejlesztések nem kezdhetők meg, illetve a jelenleg folyamatban lévő beruházások nem helyezhetők üzembe.

Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója, Barabás  Miklós, a  kivitelező kft. igazgatója és Lázár István polgármester. Fotó: Keszey Ágnes

Jövő májusra mintegy másfélszeresére nő a szennyvíztisztító kapacitása – mondta Lázár István a polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

A beruházás keretében nemcsak a szennyvíztelep bővül, az elkövetkezendő hónapokban a csatornahálózati átemelők rekonstrukciója is megtörténik

A bővítést követően összesen 532 m3/nap szennyvíztisztító kapacitás áll az érintett települések – Kehidakustány, Zalaszentlászló és Vidornyaszőlős – rendelkezésére a jelenlegi 350 m3 helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!