Iklódbördőce

2016.12.19. 14:24

Megújul a régi járda - Fejlesztési tervek Iklódbördőcén

Iklódbördőce – Több témáról, de főként a település fejlesztési terveiről volt szó a nemrégiben megtartott közmeghallgatáson.

Korosa Titanilla

Az egyik beruházás, ami már igazán időszerű volt, a múlt hónapban kezdődött el – erről is beszélt Sabján Krisztián polgármester.

– A településen élők már legalább 30 éve várnak arra, hogy a régi járda megújuljon – tájékoztatta lapunkat Sabján Krisztián. – Most közel egy kilométer hosszúságban épül térköves járda, ami a gyalogos- és az autósközlekedés miatt is fontos, biztonságosabban lehet ezután közlekedni a faluban. Illetve a település képe is alapjaiban megváltozik, jelentősen javul ezáltal. A beruházás pályázati támogatással valósul meg, szeretnénk, ha még idén be is fejeződnének a munkálatok.

A közelmúltban megtartott közmeghallgatáson is téma volt a járdafelújítás, a polgármester tájékoztatta a résztvevőket a munkákról. Emellett több téma is szóba került a lakossági fórumon, így a faluban két éve zajló Start-munkaprogram eredményei is.

A polgármester elmondta: növelték a művelésbe bevont területet, illetve egy fémszerkezetes fóliasátor is létesült. A jövőben is részt kívánnak venni a programban, ám a további területbevonás helyett inkább olyan növények – főként gyógynövények – termesztésével foglalkoznának, amelyek kisebb területen több hasznot hoznak.

Új, térköves járda épül a településen, a munkálatok a tervek szerint még idén befejeződnek

– Emellett idén is segítjük a rászorulókat szociális tűzifával – tette hozzá Sabján Krisztián. – Összesen 31 köbméter tüzelőt tudunk szétosztani, a kérelmek folyamatosan érkeznek, ezek elbírálása után minden kérelmezőnek egyforma mennyiséget juttatunk.

A további fejlesztési tervekkel kapcsolatban elhangzott: a jövőben szeretnék a településképet megújítani, ezzel a céllal pályázott is az önkormányzat. Ennek eredménye még nem ismert, de bíznak a pozitív értékelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!