Hírek

2015.11.17. 19:59

Szobrot állítanak Szent Erzsébetnek

Zalaegerszeg – Isten dicsőségére és Szent Erzsébet tiszteletére állítanak szobrot csütörtökön a szenterzsébethegyi városrészben az Újhegyi és Öreghegyi út kereszteződésénél.

Varga Lívia

Pár éves hagyomány a Jézus Szíve ferences templomban, hogy Erzsébet napján gyalogos zarándoklattal tisztelegnek az Árpád-házi szent előtt.

Így lesz ez idén is: a menet csütörtökön 15 órakor indul az olai templomtól az újonnan felállított Szent Erzsébet-szoborhoz. Az utolsó kilencedet ott imádkozzák majd el, 17 órakor pedig Ocsovai Grácián atya megáldja a szobrot.

A zarándoklatot záró szentmisét a szenterzsébethegyi templomban Nagy Péter gellénházi plébános celebrálja, akárcsak a búcsúi szentmisét, vasárnap 11 órától.

A szobrot az erzsébethegyiek segítségével a Jézus Szíve Ferences Plébánia állíttatja.

– A Szűzanya azt kérte, szentekkel vegyük körül magunkat, akik vigyáznak ránk, óvnak és erősítenek bennünket. Pár éve a kórház udvarán a gyógyító főangyal, Szent Rafael-szobrát helyeztük el, most pedig Szent Erzsébet oltalmába ajánljuk a szenterzsébethegyi városrészt és lakosságát, hogy ő vigyázza őket, és bástyája legyen Zalaegerszegnek – fogalmaz Grácián atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!