Hírek

2017.09.03. 15:55

Összefogásra van szükség - "A közösségen múlik a jövőnk"

KOZMADOMBJA Gyökértelen társadalom helyett összetartó közösségekre van szükség a boldogulás érdekében - erről beszélt dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke szombaton a zalai kisközségben.

Gyuricza Ferenc

A mindössze 37 fős Kozmadombján a szépkorúak ünnepét tartották a hét végén, ezen vett részt a megyei közgyűlés elnöke, valamint Vigh László, a térség országgyűlési képviselője. Mindketten a közösség erejét és tenni akarását méltatták, dr. Pál Attila ennek során a megye egyik legszebb településének nevezte a községet, míg Vigh László egyebek közt hangsúlyozta: leginkább a helyieken múlik, hogy megtalálják-e helyben a számításukat, "mert egy falu addig marad fenn, amíg az itt élők művelik a földet, kaszálják a füvet".

Farkas Ádám (balról), Farkas Virág és Farkas Máté közös szavalata nyitotta az ünnepi műsort a Kozmadombján szombaton délután tartott idősek napján Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvény keretében a község polgármestere, Kámán János az elmúlt egy év eredményeit ismertetve a virágosítást és a buszmegállók esőbeállóinak felújítását emelte ki, s szólt arról is, hogy az augusztusi szélvihar milyen károkat okozott a temetőben. Összefogást kért a helyiektől, egymás segítésére szólított fel. Az ünnepi beszédek után a Rozmaring tánccsoport, a Kis-Kerka táncegyüttes, illetve Gubinecz Ákos népdalénekes adott műsort a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!