Hírek

2017.08.09. 12:26

Temetőkerítés épül Magyarszentmiklóson

MAGYARSZENTMIKLÓS Kerítés készül a temetőnél a dél-zalai településen. A beruházás régi hiányt pótol. Mint azt Szabó Krisztián polgármestertől megtudtuk: a temetőkerítés megépítését már jó ideje, legalább 5-6 éve tervezte az önkormányzat.

Horváth B. Attila

– Kerítés híján szabadon bejárhattak a vadak a sírkertbe, másrészt temetőrendet sem lehetett kialakítani – magyarázta. – Az adósságkonszolidációban részt nem vett, 2000 fős lakosságszámnál kisebb önkormányzatok pályázhattak az államhoz, s ennek keretében ítéltek meg Magyarszentmiklós számára majdnem 3 millió forintot. Ebből a pénzből tudjuk kialakítani a temetőkerítést, amit több bejárattal is ellátunk.

Szabó Krisztián a nemrég lerakott kerítéslábakat mutatja

A polgármester elmondta továbbá: reményeik szerint még a nyáron befejeződnek a munkálatok, aztán pedig fákat is ültetnek, illetve padokat helyeznek el a temetőben. Utóbbiakat az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!