Hírek

2017.05.16. 09:53

Fákat vágtak ki a katasztrófavédelmi gyakorlaton

Zalaszentgrót - Szombaton katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Zalaszentgróton, a vasútállomás közelében.

Szalay Csaba

Balogh Gábor alpolgármester, a rendezvény felelőse elmondta, hogy háromévenként tartanak katasztrófavédelmi gyakorlatot a lakosság soraiból és a hivatásosokból összeállított csapatnak. Idén egy esetlegesen bekövetkező viharkárra, valamint a csapadékvíz-elvezetésre fókuszáltak. A cél az volt, hogy viharkár esetén felkészülten tudjanak részt venni a mentésben, valamint a kárelhárításban.

A Zalaszentgróti Települési Önkéntes Mentőcsoport Rendszerbeállító és Nemzeti Minősítő gyakorlata a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség és a Zalaszentgróti Önkéntes Tűzoltóság felügyelete mellett, és Baracskai József polgármester jelenlétében zajlott.


Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

A péntek hajnalban elkezdődött és szombat délután befejeződött gyakorlat keretében veszélyes fákat vágtak ki és vízelvezető árkot tisztítottak. A keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Laczikó Károly tűzoltó ezredes a kollégáival figyelte a feladatok végrehajtását, amelyekről azt mondta, hogy a település önvédekezési, önmentő képességének javítását szolgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!