Hírek

2017.04.24. 18:01

Ég a hulladéklerakó Zalabérben

Ég a zalabéri hulladéklerakó – tájékoztatta szerkesztőségünket Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hajdu Péter

Háromezer négyzetméter területet érint a hétfőn este keletkezett tűz, hét méter magasságba csapnak fel a lángok. 38 tűzoltó érkezett a helyszínre, több zalai városból, valamint Sárvárról. A helyszínre érkezik a katasztrófavédelem mobil laboratóriuma is, amellyel levegőminőségi vizsgálatokat végeznek.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzesethez Keszthelyről, Zalaegerszegről, Sárvárról hivatásos, Zalaszentgrótról önkormányzati és Zalaszentivánról önkéntes tűzoltók érkeztek.

A kiterjedt hulladéktüzet több vízsugárral oltja a helyszínen lévő közel negyven tűzoltó, akik munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A folyamatos vízutánpótlásról vízszállító járművek gondoskodnak.

A tűzesetnél méréseket végeznek a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei, akik a levegő szennyezettségét vizsgálják a helyszínen. A tűzeset felszámolása előreláthatólag több órán át eltart.

Frissítés:

Kevéssel fél kilenc előtt érkeztünk a helyszínre, de már Pakod határából lehetett látni a lángokat. A zalabéri vasúti átjáróból már feltűnt a hatalmas, fekete füstfelhő is. A zalabérieknek és a pakodiaknak szerencséjük volt, mivel a szél Vas megye, Bérbaltavár felé nyomta a fekete füstfelhőt. Az üzem területére nem engedtek be senkit, a tv-stábokkal együtt a bejárat előtt vártuk a fejleményeket. Több dolgozó is érkezett este kilenc után, azt mondták, nem hívták be őket, de megkérdezik, tudnak-e segíteni valamiben. A tűzoltóautók többször fordultak ottlétünk alatt, nyilván víz utánpótlásért száguldottak, majd érkeztek vissza.

Információnk szerint a térségben lomtalanítás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!