Hírek

2017.04.05. 17:35

Átvették a hatalmat a fiatalok az egerszegi városházán

A hatodik Zalaegerszegi Városi Diáknapok zajlik a megyeszékhelyen, ahol a fiatalok tegnap délelőtt a hagyományokhoz híven "átvették a hatalmat" a városházán, majd diákparlamentet is tartottak.

Rákos Bianka

A városházán sajtótájékoztatón számoltak be a szombatig tartó programokról, valamint a városi diákönkormányzat tegnapi közgyűlésén elhangzottakról.

Balaicz Zoltán polgármester szerint a városnak szüksége van az öntudatos, tehetséges fiatalokra, akik segítik a vezetést ötleteikkel. A közgyűlés előterjesztései között szerepelt, hogy a diákság emlékezzen meg Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójáról. Az emléknapot egy időkapszulával is megünnepelnék, a benne elhelyezett tárgyak pedig a 2017-es évre tekintenének vissza. A dobozt csak a 800. évfordulón bontanák ki.

A polgármester elmondta: számára fontos volt a zöld Zalaegerszeg tárgyú előterjesztés is, mivel az elmúlt időszakban sajnos gyakran előfordult, hogy némelyek megrongáltak köztéri szobrokat. - Jó volna, ha a fiatalok példamutatásként az önkéntes munkájukkal felhívnák a többiek figyelmét a környezetvédelem fontosságára - nyilatkozta, majd hozzátette, a közösségépítést segíti majd a megújuló Vizslapark, a régi Kertmozi feltámasztása és az Alsóerdőn a sport- és rekreációs központ kialakítása is.

A Kicsi óriások című előterjesztés arra mutatott rá, hogy kisebb figyelem hárul az általános iskolásokra, ezért az Apáczai ÁMK-ban a későbbiekben a korosztályhoz szóló vetélkedőket rendeznek majd.

Juhász Előd, a diákönkormányzat polgármestere elmondta: reggel átadták az „Ifjúsági munkáért” elismeréseket, a "fiatalsegítő" kategóriában a díjazott Takács Nikolett középiskolai diákalpolgármester, míg a "felnőttsegítő" kategóriában Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója lett.

Elhangzott továbbá, hogy ma a diákok városi sportnapjára kerül sor, a különböző sportágak versenyeinek más-más intézmény ad otthont. Pénteken reggel 9 órától egészen másnap reggel 9 óráig az „Aludj máskor” című vetélkedőt szervezik meg a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A versenyre 10 csapat érkezik a város összes középiskolájából, a rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán lesz, az eredményhirdetést szombaton tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!