Hírek

2017.02.23. 07:15

Átverték a boltosokat a trükkös szlovák csalók

Zalaegerszeg – Pénzváltós trükkel jutottak bevételhez azok a szlovák férfiak, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A negyvenes éveiben járó trió tagjai még 2012 novemberében kezdtek akcióba Magyarországon. Módszerük pofon egyszerű volt, kisebb üzletekbe mentek be vásárolni, majd a fizetéskor  nagy címleteteket adtak át. A trükk már innen következett. Egyikük 10 ezressel, a másik 20 ezressel fizetett. Utóbbi azonban a fizetés után elkérte a 10 ezer forintost, hogy kisebb címletre váltja, míg társa úgy tett, mintha továbbra is vásárolna még, illetve kérdezett valamit az eladótól. Már ezzel a magatartásával sikerült megosztani a boltos figyelmét, aki a felváltáskor több bankjegyet, de mindig tízezernél kevesebbet kapott vissza a szlovák férfitól, aki a 10 ezrest gyorsan eltette, amíg az eladó átszámolta bankókat és észlelte a hiányt.

Persze ezt szóvá is tette, ekkor a szlovák férfi gyorsan kiegészítette a pénzt, de azonnal mellé tett egy tízezrest is azzal, hogy akkor inkább már 20 ezres címletet kér. Ekkor a pulton lévő pénzt látva az eladó átadta a húszezer forintost, mert elfelejtette, hogy egy tízezres korábban már a férfihoz került. A trükköt bevetették ötezer forintosokkal is, általában párban éltek vele, de egyedül is eredménnyel próbálkoztak. A módszer olyan jól működött, hogy megesett, ugyanattól az eladótól pár percen belül több átváltással tízezreket sikerült kicsalni. Így történt ez 2013. október 25-én Zalaegerszegen, ahol egy trafik alkalmazottját több menetben 40 ezer forinttal rövidítették meg. Ennél többet, 80 ezret pedig egy szombathelyi benzinkúton szereztek meg. A trió egy éven át az egész országban próbálkozott bejárva az Alföldtől a nyugati határszélig tucatnyi települést és harmincnyolc esetben jártak szerencsével.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatva közölte, hogy a három férfi ellen több rendbeli, különbözőképpen minősülő csalás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!