Hírek

2017.02.01. 13:35

Átcsúsztak a tavon

Badacsony - Eötvös Károly a Balatoni utazás című könyvében leírja a siófoki és balatonfőkajári halászok kalandját a befagyott Balatonon. A halászat után a zsákmányon osztozkodtak, amikor meglepte őket az áthatolhatatlan köd, s csak Turcsi kutya segítségével menekültek meg a jégről.

Császárné Szabó Judit

Ezúttal, szombaton Turcsi helyett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata gondoskodott arról, hogy biztonságban átkelhessenek a tó jegén a Balaton „átcsúszására” vállalkozók. Igaz, az indulókat nem a munka, hanem a szórakozás, a befagyott tó különlegessége csalta a nagy kalandra: átkelni a jégen Badacsony és Fonyód között. Köztük volt Radóné Karácsonyi Enikő is, aki aktív futóként gyakran néz szembe kihívásokkal.

A képen (balról jobbra) Karácsonyi Tibor, Radóné Karácsonyi Enikő és Radó Gábor. Már látszik a cél, Fonyód
Fotó: Kósa Tamás

- Már sokszor átkeltem hajón a két település között, többször körbefutottam a tavat, de száraz lábbal még sohasem mentem át a Balatonon. Most ez is megtörtént! - nyugtázta Radóné Karácsonyi Enikő. - Férjemmel és apukámmal korcsolyázva, néhol gyalogolva (korcsolyával a lábamon) tettem meg az utat oda és vissza. Hatalmas élmény volt a tó közepén állva körülnézni. Rengeteg ember ragadta meg ezt a ritkán adódó lehetőséget, látható hidat alkottak a két part között.

A 10,2 kilométer távolságot bárki teljesíteni tudta, aki egy kicsit is tud korcsolyázni. A jég nem mindenhol volt jó, ezért sokan a korcsolyát időnként cipőre váltva igyekeztek a túlpartra. Nagy élmény volt, ha lesznek unokáim, biztosan elmesélem nekik ezt a nem mindennapi kalandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!