Hírek

2016.12.31. 12:44

Jeges víz, hideg pezsgő – az év utolsó napján megmártóztak a Balatonban

Keszthely - Már hagyományosan a jeges vízbe merüléssel búcsúztatja az évet Ferenczi Ottó és Kasza Róbert.

Keszey Ágnes

Az óév utolsó napján - Pawel Denisiewicz plébános áldása és Nemes Klára önkormányzati képviselő köszöntője után - érdeklődő tömeg gyűrűjében merült az egy fokos, helyenként jégréteggel borított Balatonba a két fiatalember a Városi strand Szigetfürdőjénél. A fokozatosság és óvatosság elvét betartva pár percre  visszatértek a partra, majd ismét  vízbe mentek, s ott koccintottak.

– A jeges, hideg víz gyulladáscsökkentő hatású  és visszérbetegségekben szenvedőknek is ajánlott, ha elég bátrak. Az immunrendszerre is nagyon jó hatással van. Amikor az ember kijön a vízből, úgy érzi, mintha tűvel szurkálnák, de aztán minden visszatér a régi kerékvágásba. Nem csak testileg,lelkileg is jó érzés volt, hogy sok ember volt ránk kíváncsi - mondta el lapunknak a koccintás után Ferenczi Ottó, aki már negyedik éve mártózik. Kasza Róbert két éve tart vele. Ő adta az Őscsobbanás címet az eseménynek.

- Sokat olvastam spirituális dolgokról és a víz élettani hatásairól. A víz az egyik őselem. Ebből lett egy szókirakós cím, az  Őscsobbanás, a Vízöntő évében, s én is Vízöntő vagyok - mondta el.

A szilveszteri programot persze hosszú felkészülés előzi meg: mivel már hetekkel előbb minden nap hódolnak a téli strandolásnak, így fokozatosan szoknak hozzá a hideg vízhez. A két férfi példáját két másik bátor jelentkező is követte, Kasza Róbert pedig egy fotó kedvéért harmadszor is megmártózott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!