Hírek

2016.12.13. 17:05

Betörtek, loptak és tönkretettek, felgyújtottak mindent

Zalaegerszeg – Sorozatban törtek fel hegyi ingatlanokat azok a fiatalok, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 16 éves, lopások miatt már többször a törvénnyel összeütközésbe került V. János jövedelem híján a megélhetést, illetve alkoholigényét lopásokkal igyekezett fedezni. Ez év június végén megpróbálta felfeszíteni Nagykanizsán a Keresztfai utcában egy pince ajtaját, amikor nem járt sikerrel, letépte az ablak zsaluját és ott mászott be. Egy karton sört, üveg pálinkát vitt el.

Nem sokkal később a Szőlősgazda utcában próbálkozott, de a hétvégi ház riasztója megszólalt, ezért elmenekült. Július végén, augusztus elején a Látó- hegyen víztartály tetejére mászva jutott be egy hétvégi ház padlására, onnan az épületbe és 60 ezer forintot érő fűnyíróval távozott, amit később 5000 forintért adott el.

Augusztus közepén egy Keresztfai utcai hétvégi házból villanytűzhelyt, monitort, hifi tornyot és több üveg alkoholt vitt magával. Két nappal később itt újra próbálkozott, ekkor azonban tetten érték és menekülni kényszerült. A fiatalember ellen ötrendbeli, különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat a nagykanizsai járási ügyészség.

Nem csak loptak, hanem pusztítottak azok a fiatalok, akik Zalaszentiván és Pethőhenye közelében a szőlőhegyeken ténykedtek 2015. szeptember végén, október elején. A 20 éves F. Flórián és 19 éves társa, H. János gyermekkorú barátjukkal a Kápolna-hegyen törtek fel hétvégi házat. Az épületből élelmiszert loptak, de ezzel nem elégedtek meg, mert amit nem tudtak elvinni, tönkretették. Kiöntözték a befőtteket, az étolajat, a habfürdőt, a falakat összekenték, a csapot kinyitották, emiatt a pince feltelt vízzel.

Ez annyira megtetszett nekik, hogy a következő napokban hasonlóképpen jártak el több helyen is. A Kisfalud-hegyen öt ingatlanba is bejutottak, az ott talált holmikat szétdobálták, amit számukra hasznosíthatónak vagy éppen értékesíthetőnek találták, azt elvitték, illetve összekészítették későbbi elszállításra. Előfordult, hogy többször is visszatértek ugyanoda, kihasználva, hogy a tulajdonos nem vette észre a betörést és további holmikat vittek magukkal.

Ennyivel azonban nem elégedtek meg, pusztítani kezdtek a házakban. Egyebek mellett kiöntöttek 160 liter bort, szétszórták az élelmiszereket, rádiót, tévét, szekrényt tettek tönkre, az egyik helyen pedig felgyújtottak mindent, amit találtak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a fiatalok ellen lopás, valamint rongálás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!