Hírek

2016.11.23. 11:41

Parkot építenek Miháldon

Miháld - A dél-zalai településen a fejlesztés és az előrelépés érdekében egyszerre több területre is koncentrálnak.

Benedek Bálint

Gerő Sándor a 835 fős falu polgármestere elmondta: a jövőben némi önerő hozzáadásával, de főleg pályázati forrásból, 34 millió forintból újítanák fel a hivatal épületét.

- A hőszigetelés mellett nyílászáró cserére és fűtéskorszerűsítésre lesz szükség, de idővel a teljes tetőcsere is elkerülhetetlen - mondta a településvezető. - A lakosok egészsége érdekében a művelődési ház és az iskola közötti terülten 150 négyzetméteres sportpark létrehozására is pályáztunk.

Fotó: Szakony Attila

A településen pedig már a távoli jövőre is gondolnak, ezért öt hektár parlagon heverő földterületen 15 ezer akácfát ültettek és ezt újabb telepítések követik majd.

- Jelenleg a közmunkásokkal a hivatal mögötti fél hektáros területet csinosítjuk - mesélte. - A gáztározó környéke évekig a falu szégyenfoltja volt, hiszen sokak illegális szemétlerakónak használták. A rekultivációt követően végre a kezelésünkbe került és azon dolgozunk, hogy Miháld éke legyen. Ezért közel 750 ezer forintból a parkba díszfákat és cserjéket ültettünk, az utat fehér zúzott kővel töltjük fel. Később pedig padokat is kihelyezünk.

Ezek is érdekelhetik