Hírek

2016.09.30. 17:37

„Kiállni a város mellett...” – a képviselő és a polgármester is részvételre bíztat

Zalaegerszeg - A vasárnapi népszavazás minden magyar települést érint. Ha mégis lesz kvótarendszer, nem úszhatjuk meg, hogy Zalaegerszegre is kerüljenek majd az elosztás során migránsok, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester a Fidesz zalaegerszegi szervezetének kampányzáró sajtótájékoztatóján.

Varga Lívia

- Szeptember 5-én kezdtük a kötelező betelepítési kvóta elleni kampányunkat, amelyet mindvégig nemzeti ügyként kezeltünk. Szerettünk volna minél többeket megszólítani, ezért négy héten át a Dísz téren standoltunk, házról házra jártunk, szórólapoztunk - sorolta Bali Zoltán, a párt helyi kampányfőnöke, megköszönve a társszervezetek s a mintegy 200 aktivista segítségét.

Vigh László országgyűlési képviselő a családjával - feleségével s két kisunokájával - érkezett a kampányzáróra. Mint mondta azért, mert ez a vasárnap a családokról, az ő jövőjükről szól.

- Tizenöt-húsz év múlva a szemükbe kell néznünk, és válaszolni a kérdésre: megtettünk-e mindent, hogy megvédjük az országot, a szeretteinket. Vasárnapi döntésünkkel ugyanis az ő majdani életükre is befolyással leszünk. Bízom benne, hogy minél többen elmegyünk szavazni, 4 millió ember nem-jét ugyanis egyszerűen nem hagyhatja figyelmen kívül az unió... – hangsúlyozta a politikus.

Kampányzáró a Dísz téren. Az előtérben Vigh László és családja, mögöttük Bali Zoltán és Balaicz Zoltán, körben az önkormányzati képviselők, továbbá a társszervezetek képviselői. Fotó: Katona Tibor

- A Fidesz-KDNP kampánya mellett az önkormányzat egy külön kampányt folytatott - bocsátotta előre Balaicz Zoltán polgármester. - Mi természetesen nem mondhatjuk, hogy igennel vagy nemmel szavazzanak az emberek, de azt igenis mondhatjuk, hogy szeretnénk, ha Zalaegerszeg lakossága minél nagyobb arányban venne részt a népszavazáson, ami több mint egy egyszerű választás. Valójában a jövőről szóló sorsdöntő referendum. Aki azt gondolná, már nincs szó kvótáról, az olvassa el Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke napokban tett nyilatkozatát, amiben megerősítette: nem tett le arról, hogy a következő években az unió tagállamaira valamilyen módon ráerőltesse a kvótarendszert. Nem lehetünk tehát nyugodtak. Olyan hangok is vannak, amelyek azt mondják: csak néhány ezer emberről van szó. Most. De mi a jövőről döntünk. S pontosan tudjuk, hogy Afrikából a túlnépesedési válság következtében százmilliós nagyságrendben indulhatnak el migránsok Európa felé. Én azt gondolom, Európának Európának kell maradni, Magyarországnak pedig Magyarországnak, őrizve hagyományainkat, értékeinket, keresztény kultúránkat. Ehhez pedig az kell, hogy miként 2015-ben a kerítésépítéssel példát mutattunk Európának, most is tegyünk így azzal, hogy vasárnap szavazunk.

Balaicz Zoltán hozzátette: néhány év múlva nem szeretne belemenni olyan méltatlan vitákba, hogy melyik városrészben legyen migránstelep és melyikben nem, vagy hogy a tősgyökeres zalaegerszegiek önkormányzati támogatása vagy lakhatási lehetősége változik avagy sem.

- Ezért azt kérem, hogy a jövőnk, Zalaegerszeg jövője érdekében a helyi polgárok a lehető legnagyobb arányban nyilvánítsanak véleményt, és álljanak ki Zalaegerszeg mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!