Hírek

2016.09.30. 14:29

Fontos az önvizsgálat – A mellrák ellen küzdenek

Keszthely –Az önvizsgálatra, a szűrésen való résztételre hívták fel a figyelmet pénteken a „Séta a mellrák ellen” program résztvevői.

Keszey Ágnes

Az emlő elváltozásait, az önvizsgálat módját, a mammográfiás szűréssel kapcsolatos információkat tartalmazó szórólapokat és a mellrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín szalagot kapták meg a séta résztvevői. A kórház Egészségfejlesztési Irodája és a Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya által szervezett  programon dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója elmondta, hogy arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy minél többen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a mellrákot minél korábbi stádiumban lehessen felismerni és ezzel az idő előtti halálozást megakadályozni.

Míg országosan 35, Keszthely térségében a nők 25 százaléka vesz részt mammográfiás szűrésen. A mell daganatos megbetegedése e térségben halmozottabban jelentkezik, mint Zala más területein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!