Hírek

2016.09.17. 15:32

Családfesztivál - Minden generáció számára tartogatott érdekességet

Zalaegerszeg – Az Ady iskolában szombaton huszonharmadik alkalommal nyílt meg és kínált hagyományosan gazdag programokat a Családfesztivál.

Hajdu Péter

A rendezvényt megnyitó Balaicz Zoltán polgármester méltatta azt a kitartást és összefogást, aminek köszönhetően már huszonharmadik éve sor kerül a városban a Családfesztiválra. Mint elmondta, a szervezők évről évre odafigyelnek, hogy legyen olyan téma, amire koncentrálnak a programok során, az idei rendezvény ilyen kiemelt témája a hagyományok, az értékek megőrzése, ezek ápolására biztatva nyitotta meg a rendezvényt a polgármester.

Elsőként dr. Marx Gyuláné a Kolping Idősek Otthona lakóinak munkáiból összeállított kiállítást nyitotta meg. Rejtőzködő értékeink címmel hímzett terítőket, horgolt díszeket, vízfestményeket állítottak össze az idős emberek munkáiból.

Lengyák István papírhajtogatásra tanítja a gyerekeket, képünkön Herczeg Viktóriát és Bognár Pannát
Fotó: Pezzetta Umberto

A továbbiakban kézművesházak kínáltak sok érdekességet az érdeklődőknek akik kipróbálhatták az agyagozást, fafaragást, megismerkedhettek a tésztaformázás alapfogásaival, a bábkészítéssel, az ollóvágta technikával. Ezek mellett a sport, mozgás kedvelői is megtalálhatták a számukra megfelelő játékos szórakozási lehetőségeket.

A fesztiválon mintegy négyszáz vendéget vártak ebédre.Sokan voltak, akik elsősorban az előadások kedvéért mentek el, az előadók között volt Mackó Mária népdalénekes, Bodorkós Imre plébános, Uzsalyné Pécsi Rita pszichológus, továbbá Szász Emese párbajtőr olimpikonnal is lehetett találkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!