Hírek

2016.08.29. 14:09

Utazó tolvaj került előzetesbe

Zalaegerszeg – A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 36 éves férfit, aki külföldön elkövetett üzletszerű lopásokkal, jármű önkényes elvételével gyanúsítható.

Arany Gábor

A magyar, osztrák, német bíróságok által lopások miatt már többször elítélt K. Árpádot múlt héten csütörtökön fogták el a rendőrök. A felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejét töltő, utazó életmódot folytató férfi által eddig elkövetett bűncselekményekre tekintettel okkal feltételezhető, hogy mivel legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését vagyon elleni bűncselekményekből biztosítja. Az alapos gyanú szerint augusztus 23-a előtti időben Alsó-Szászország két településén kettő lakásba is bejutott és pénzt, okmányokat rejtő kézi táskákat, valamint éremgyűjteményt, karórákat lopott el. Ráadásul az egyik helyen magához vette a házvezetőnő Mercedes típusú személyautójának kulcsát és azzal utazott vissza Magyarországra.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy kanizsai járási ügyészség indítványa alapján az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája a férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte tekintettel a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!