Hírek

2016.02.18. 15:09

Herbál, kokain, ecstasy – adták-vették a kábítószert a zalai városokban

Zalaegerszeg – Herbál, amfetamin, kokain: ilyen szerek értékesítése és birtoklása miatt emeltek vádat három ügyben is a zalai ügyészségek.

Arany Gábor

Az első történet vádlottá lett 25 éves főszereplője kamasz fiúnak adott el több alkalommal a marihuánához, illetve hasishoz hasonló kábító hatású, de szintetikusan előállított anyagot tartalmazó növényi törmeléket, herbált. A vádirat szerint C. Csaba tavalyelőtt május végén, június elején 4-5 esetben, alkalmanként 500 forintért adott el egy-egy adag herebált az egerszegi Göcseji út egyik társasházánál. A 16 éves fiútól átvette a pénzt, majd visszaindult a házhoz, közben a gyufásdobozba csomagolt herbált az épület elé dobta, ő pedig bement a lépcsőházba, és a vevő csak ekkor bukkant fel a csomagért. A kamasznál a vizsgálat kimutatta a herbál fogyasztását. Az eladó ellen folytatólagosan elkövetett kóros szenvedélykeltés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség szóvivője.

A másik történet két vádlottja kokaint adott-vett. A 30 éves H. Szilárd 2014 őszétől rendszeresen értékesített kokaint egy grammos adagokba szétcsomagolva a nála öt évvel idősebb ismerősének, M. Istvánnak. Előzetes telefonos egyeztetés után havonta 10 gramm drog cserélt így gazdát nagykanizsai autóparkolókban, grammonként 12 ezer forintért. Egy év alatt M. István 120 gramm kokaint vásárolt, amiből havonta ő csak egy adagot fogyasztott el, a többit 13 ezer forintos grammonkénti áron továbbadta.

A két férfi ellen a kanizsai járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. Ennek büntetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A harmadik ügy 34 éves vádlottja, E. Szilárd tavaly ősszel a fővárosban szerzett be amfetamin tartalmú Spetted port, illetve kábítószernek minősülő MDMA tartalmú ecstasy tablettákat. A barátai társaságában egy megyeszékhelyi presszó előtt leparkolt autó mellett várakozó fiatalembert a rendőrség járőre tavaly október 3-án este igazoltatta. A kocsiból előkerült 21 tabletta és 14 apró csomag speed por, amit E. Szilárd a rendőri intézkedés előtt rakott a kesztyűtartóba és a középső boxba. A fiatalembernél a vizsgálat kimutatta a drog fogyasztását. Az egerszegi járási és nyomozó ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!