Hírek

2016.01.29. 14:36

Együtt: Stadionok helyett több tornatermet kell építeni

Zalaegerszeg - Az Együtt - a Korszakváltók Pártja pénteken 13 helyszínen, köztük a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatót a magyar oktatás problémáiról.

Arany Horváth Zsuzsa

Zalaegerszegen Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke és Molnár Tibor, a keszthelyi körzet politikai igazgatója, gyakorló pedagógus a KLIK-nek helyet adó megyeháza előtt elmondta, pártjuk követeli a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megszüntetését, amely akkora, mint a rendszerváltás előtti néphadsereg, és épp annyira nem működik.

Szigetvári Viktor és Molnár Tibor a KLIK-nek helyet adó megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatót pénteken. Tizenhárom helyszínen zajlott ugyanilyen figyelemfelhívás
Fotó: Arany Gábor

Iskolák, diákok, szülők mélyreható gondokat jeleztek az elmúlt hetekben, amelyeknek egy része az Együtt szerint nem a Fidesz-kormányzás alatt született. Az ellenzéki párt a ma már a krétavásárlást is akadályozó centralizálást elhibázottnak látja, hiszen így egyformán rossz lett mindenkinek. Emellett kiáll a 18. életévig tartó tankötelezettség visszaállítása, a hosszabb alapképzés, a tanári és a tanulói túlterheltség felszámolása és a feleslegesen, ám óriásira duzzadt adminisztráció csökkentése, a hatékonyabb szakképzés mellett.

Stadionok helyett több tornatermet kell építeni, mondják, a gimnáziumok rangját óvni, a tanárok túlmunkáját meg kell fizetni. Molnár Tibor szerint, ami most zajlik az oktatásban, felvetheti a tudatos alulműveltségben tartás szándékát. A zalai tanár jelezte, rengeteg a szorongó pedagógus, a magatartás-zavaros diák, akik boldogtalanok, így rossz közös élménnyé válik a tanulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!