Hírek

2015.12.11. 14:33

Fegyverrel szerzett autót - 40 évvel fiatalabb barátnőjével külföldre készült

Zalaegerszeg – Nyolc hónappal csökkentette a büntetését az egerszegi törvényszék pénteken annak a férfinak, aki 40 évvel fiatalabb barátnőjével a külföldre menekülésükhöz gázriasztófegyverrel szerzett magának autót.

Arany Gábor

A most 16 éves lány és a nála 40 évvel idősebb nagybakónaki H. László között hosszabb ideje szerelmi viszony alakult ki –  a férfi  korábban a lány élettársa volt. Kapcsolatukat a környezetük ellenzése és a gyermekvédelmi hatóságok fellépése ellenére folytatni akarták és ennek érdekében külföldre szöktek volna. Ehhez autóra volt szükségük, ezért H. László a lánnyal 2014. október 29-én reggel Nagykanizsára utazott. Tizenegy óra tájt a Kanizsa Plaza parkolójában a férfi a gázriasztófegyverével egy autójába beszállni készülő 33 éves nőt a kocsijába kényszerített, ő pedig a kormány mögé ült. Elindulásuk után a fegyvert már a lány a fogta az asszonyra. Nem jutottak messzire, mert Kiskanizsán, amikor a Camping útnál megálltak az autóval, a nő megszerezte az indítókulcsot és elmenekült. H. Lászlót és barátnőjét röviddel később, délután fél egykor Nagykanizsán fogták el. Előkerült a gázriasztófegyver is a hozzávaló 12 lövedékkel.

Az első fokon eljáró kanizsai járásbíróság idén június 11-én erőszakkal és felfegyverkezve, az élet, a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése miatt a lányt jogerősen 1 év 6 hónap – 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. H. László 3 év 8 hónap letöltendő börtönt kapott, ami ellen ő enyhítésért fellebbezett. Pénteken az egerszegi törvényszék H. László büntetését mérsékelte: jogerősen 3 év börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!