Hírek

2015.09.23. 07:29

Zákánynál is épül a kerítés

Zákány - A somogyi településnél is megkezdték a gyorsan telepíthető drótakadály (GYODA) építését, tudtuk meg Jankó Szabolcs polgármestertől.

Horváth B. Attila

Azt is elmondta kérdésünkre, továbbra is folyamatos a menekültek érkezése a zöldhatáron, akiket ahogy eddig, vonatszerelvényekkel visznek tovább, egyszerre 1500-2000 főt. Egyelőre még mindig nyugodtan zajlik a menekültek beszállítása a vasúti kocsikba, bár tegnap kétszer is meghúzták a vészféket az álló szerelvények a migránsok. De miután sikerült elhárítani az akadályt, természetesen, a vonatok útnak indultak.

Letenyén szintén gőzerővel zajlik a határzár kialakítása, információink szerint oda az elmúlt napok nyugalmát követően állítólag több busznyi migráns érkezése várható.

Murakeresztúron Pavlicz Lajos polgármester közlése szerint teljes a nyugalom, de a katonák - Zákányhoz és Letenyéhez hasonlóan - itt is jelen vannak. Hozzátette, ha valóban érkeznek menekültek Letenyére, a gyakorlat szerint buszokkal a murakeresztúri vasútállomásra szállítják őket, ahonnét vonattal utaznak tovább. Jelezte, ebből azonban a lakosság jószerével semmit sem érzékel, a rendőrök itt is profin bonyolítják le az átszállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!