Hírek

2015.09.24. 07:51

Migránshelyzet Gyékényesnél - folyamatosan frissül

A második szerelvény indulására várakoznak a migránsok.

Horváth-Balogh Attila

Az előző napokban tapasztaltnál erősebb a rendőri és katonai jelenlét a Zákány-Gyékényes vasútállomásnál.

A zöldhatáron folyamatosan érkeznek a migránsok, akik a Vöröskereszt és az önkormányzat önkéntesei jóvoltából ellátásban részesülnek. 100 fős csoportokban vezetik őket, és az éjfél óta második indítandó vonatra várakoznak, mely 16 kocsival készül indulásra. A szerelvényre 1500-1700 fő fér fel.

Az éjszakai esőzések nehezítik a körülményeket.

Frissítés:

Zákánynál rengeteg a nő és a gyerek, nem egy asszony karján láttunk alig pár hónapos csecsemőt. Mivel a térségben a reggeli órákban erős esőzés volt, a zöldhatáron várakozó menekültek közül nagyon sokan teljesen eláztak. A rendőrök 100 fős csoportokban kísérték át őket a vasúti szerelvényhez.

Nemrég tíz, menekültekkel teli autóbusz futott be a Letenye-Gorican határátkelőre is Horvátország felől. Itt is azt hallani, hogy a korábbinál nagyobb tömegre számítanak, a horvátok vélhetően a határzár belengetett hírére igyekeznek a lehető legtöbb menekültet áttolni Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!