Hírek

2015.04.12. 14:41

Pákai íjászverseny: népes mezőny gyűlt össze

Páka – Közel kilencven versenyző lőtte ki nyilait a célként szolgáló 3D-s erdei állat figurákra a pákai lőtéren rendezett íjászversenyen vasárnap.

Korosa Titanilla

A házigazda pákai Csokma Íjász és Hagyományőrző Egyesület hagyományos versenyére népes mezőny gyűlt össze. A kiírás szerint a versenyzők tradícionális, longbow, vadász és csigás íjakkal is nevezhettek. Előbbi kettőnél a célok távolsága 10-45 méter, utóbbiaknál 10-55 méter volt. Az indulók öt kategóriában vettek részt, senior, felnőtt, ifi, gyerek, illetve voltak 10 év alatti versenyzők is. A mintegy másfél kilométer hosszú pályán összesen 28 célt, 3D-s figurát helyeztek el, amit el kellett találni.

Bemelegítő lövések a verseny előtt. Előtérben a bagodi Ujj László mellette Üst László Nagykanizsáról

- Tíz éve alakult az egyesületünk, nyolc éve szervezünk versenyeket több helyen és alkalommal is itt Pákán. A nyugat-dunántúli régió íjászainak hirdettük meg ezt a vadászkörülmények közé helyezett megmérettetést - mondta Szabó László, az egyesület elnöke. - Ez alkalommal a helyiek és környékbeliek mellett Sopronból, Mosonmagyaróvárról, Kaposvárról, Nagykanizsáról, Zalaegerszegről is érkeztek. Az íjászverseny előnevezés alapján zajlik, a csapatokat a helyszínen alakítjuk ki. Öt-hat fős vegyes, sokszor baráti társaságok indulnak, akik a kijelölt céloknál próbálnak szerencsét.

A pákai csapat tagjai, Simon Róbert (elöl), Rumi Csaba, Panágl Zalán és Panágl Tamás

A versenyen többfajta íjjal jelentek meg a nevezők, találhattunk köztük történelmi, longbow, csigás, nomád, de voltak verseny és vadászreflex íjak is. A különféle íjaknál a célzási lehetőség is különböző, ennek megfelelően helyezik el más-más távolságra az itt célként szolgáló 3D-s állatokat. A több mint öt órán át tartó verseny végén az összes íjtípust és korosztályt figyelembe véve húsz kategóriában osztottak ki díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!