Hírek

2015.01.06. 18:37

Nem volt sikeres a fúrás Csörnyeföldön

Csörnyeföld - Befejezte a decemberben elkezdett kutatófúrást a település szomszédságában a MOL Nyrt. Információink szerint a kút egyelőre meddőnek bizonyult.

Gyuricza Ferenc

Az előzetes geofizikai adatok ismeretében a MOL Nyrt. kutatófúrásba kezdett Csörnyeföld térségében. A kommunikációs osztálytól akkor azt a  tájékoztatás kaptuk, hogy elsősorban gázmezőt keresnek A MOL Nyrt. szakemberei a hét elején  levonultak a területről. A kutatófúrás eredményességét hivatalosan egyelőre még nem kommunikálták, utoljára arról tájékoztatták lapunkat, hogy az adatok kiértékelése után döntenek a folytatásról.

A település polgármestere, Simon Zoltán kedden még azt mondta kérdésünkre: bíznak a kutatófúrás sikerében,  hiszen a községnek a MOL Nyrt. tevékenységéből egyelőre semmi haszna nem származott.

– Miután a kutatófúrás időtartama az egy hónapot nem haladta meg, így nem számíthatunk iparűzési adóbevételre – mondta a polgármester. – A speciális munkálatok miatt az itt élők számára  a fúrás munkalehetőséget sem jelentett. A további feltárás és kitermelés esetén viszont iparűzési adóbevételre már számíthatna az önkormányzat.

Simon Zoltán azt még hozzátette: a MOL Nyrt. korrekt partnernek bizonyult, ami kár keletkezett az utakban a tevékenységük által azt rögtön kijavították, s a további helyreállításokra is  ígéretet tettek.

Kedd este úgy értesültünk, a Kerka-1 jelű kút meddőnek bizonyult, így a MOL Nyrt. a megyében másutt, Gutorfölde térségében tervez újabb kutatófúrásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!