Hírek

2014.12.14. 16:20

Vándor a sok szenvedés után végre hazatért...

Zalaegerszeg – Rengeteg borzalommal találkoznak munkájuk során a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársai.

Varga Lívia

A Vándor története azonban még a sokat látott állatmentőket is megviselte.

- Pár hónapja Zalacsányból hívtak a rendőrök bennünket, hogy egy állatkínzásnál helyszínelnek, s kérik, vigyük a kutyát biztonságos helyre – idézi fel Igaz Klaudia, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője. – Kolléganőnk, Berzicza Alíz azonnal indult érte, majd, látva, mennyire súlyos állapotban van, azonnal orvoshoz vittük.

A röntgen alapján egyértelműen bizonyítható volt, hogy három helyen törték be a kutya koponyáját egy éles tárggyal. Később kiderült: miután tulajdonosa kétszer rávágott egy baltával, az állat összeesett, majd amikor próbált felkelni, kegyetlenül harmadszor is lesújtott.

- Hosszú hónapokba telt, amíg Vándor sérülései helyrejöttek. Mikor már jól volt, elkezdtünk neki gazdit keresni. Nálunk alapszabály, hogy nem nagyon adunk örökbe állatot Zala megyén kívülre, mert fontos, hogy ellenőrizni tudjuk sorsának alakulását. Vándorral azonban kivételt tettünk – meséli Igaz Klaudia. – Egy nagyon kedves, szimpatikus pécsi lány rendszeresen érdeklődött a sorsa felől. Szerette volna őt, de úgy gondolta, ilyen távolságból esélye sincs. Aztán mégis vette a bátorságot és megkérdezte... Azóta Vándort már Pécsen is meglátogattuk, amikor utunk arra vitt, és elmondhatom: jó döntést hoztunk, a sokat szenvedett kutya végre hazatért.

Itt még látszanak Vándor fején a balta nyomai. Ma már jól van, hiszen esélyt kapott egy boldog életre

Korábbi „gazdája” pedig időközben bíróság elé állt: felfüggesztett kapott és komoly pénzbírságot.

Az állatvédelmi járőrszolgálat kizárólag adományokból tartja fenn magát, önkéntesei, amellett, hogy szabadidejükben mentik a Vándorhoz hasonló bántalmazott, megkínzott, éheztetett kutyákat, gyakran saját költségükre teszik ezt. Mert az első, hogy a biztonságba helyezett állatok enni kapjanak és sérüléseiket az orvos ellássa, kezelje. S benzinre, telefonra általában már nem jut. A Zalai Hírlap ezért idén, olvasóink támogatását kérve, számukra gyűjt. Adjunk esélyt közösen a nehéz sorsú kutyáknak egy jobb életre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!