Hírek

2014.12.19. 17:33

Elismerés a Zalai Hírlapnak - Átadták a Nagykanizsai Civil Kerekasztal díjait

Idén lapunk, a Zalai Hírlap közösségének ítélte oda a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület kuratóriuma Az év civil mecénása díjat.

Horváth-Balogh Attila

A szervezet hagyományos Köszönet Napja díjkiosztó ünnepségére pénteken került sor a Halis István Városi Könyvtárban. A Köszönet Napja a Civil Kerekasztal közösségei által szervezett bensőséges összejövetel, melynek keretében évről-évre kiosztják az év civil önkéntese, embere, fiatalja, közössége, valamint a civilek mecénása, illetve szponzora díjakat.

A megjelenteket a pénteki ünnepségen Lengyák István, az egyesület soros elnöke üdvözölte, majd Dénes Sándor polgármester mondott köszöntőt. Ezt követően rövid előadást hallgathattak meg a jelenlévők Preksen Lászlótól, a König Kft. képviselőjétől a társadalmi felelősségvállalásról.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület részéről Budavölgyi Kálmán ügyvezető elnök következett a megszólalók sorában.

– Már a kezdetektől évente megrendezzük társadalmi felelősségvállalási konferenciánkat, benne a Köszönet Napjával – hallottuk tőle. – Fontosnak tartjuk az ilyen találkozókat, amikor lehetőségünk van a számvetésre, s az oldottabb, felemelő hangulatú környezetben jobbak a körülmények is a kapcsolatok kialakítására, továbbfejlesztésére, tervek generálására. Ezért itt is kérem, hogy akinek ötlete, elképzelése van munkánk fejlesztésére, új civil programok kialakítására, ha teheti, keressen fel minket jövőre is a ház alagsorában található civil irodán.

Hozzátette: idén számos olyan programot szerveztek, melynek kedvezményezettjei a lakosság, a kisemberek voltak. Ezt követően a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai műsorral kedveskedtek a díjazottaknak.

A kitüntettek. Az első sorban: Preksen László, a König Kft. egyik ügyvezető-tulajdonosa, Fehér Imre, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, Pávlicz Erika, a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának hallgatója, Halmos Ildikó, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatója, Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap lapigazgató-főszerkesztője és Zsoldos Tamás, a Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola pedagógusa. Hátul Pásztor András, lapunk kanizsai szerkesztőségvezetője (Fotó: Szakony Attila)

A kitüntetések ünnepélyes átadása koronázta meg az estet. Az év civil önkéntese idén Zsoldos Tamás pedagógus, civil embere Fehér Imre, civil közössége a Honvéd Kaszinó, civil fiatalja Pávlicz Erika lett, a civilek szponzora címet a König Szolgáltató Kft.-nek, a civilek mecénása elismerést pedig lapunk, a Zalai Hírlap közösségének ítélte a kuratórium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!