Hírek

2014.08.07. 16:56

Rendőrségi flash mob a besurranó tolvajok ellen

Vonyarcvashegy - Az elmúlt hónapokban jelentősen - a tavalyi nyárhoz képes duplájára -emelkedett a besurranásos lopások és alkalmi tolvajlások száma a zalai Balaton-part nyaralótelepülésein. Bár még mindig csak közel 20 esetről beszélhetünk, a rendőrség mindent megtesz azért, hogy visszaszorítsa ezeket az eseteket.

Keszey Ágnes

A nyitva hagyott ajtók, ablakok hívogatják  a tolvajokat. Fotó: Keszey Ágnes

Közhely, hogy alkalom szüli a tolvajt, de tény, hogy az emberek is sokat tehetnek azért, hogy ne lopják meg őket. A nyitva hagyott ablakok, ajtók, a szem előtt lévő értéktárgyak hívogatják a rossz szándékúakat. Erre hívta fel a figyelmet a Keszthelyi Rendőrkapitányság „flash mob" programja. A rendőrök, a polgárőrök, valamint a fiatalokból álló "Kortárs bűnmegelőzési segítők" magyar és idegen nyelvű szórólapokkal járták Gyenesdiás és Vonyarcvashegy utcáit, felhívták az emberek figyelmét a veszélyekre, és jó tanácsokkal látták el őket.

- Célunk, hogy a lakosság legyen partner abban, hogy a megelőzhető bűnalkalmakat megelőzzük. A strandok és környéke biztonságos, most a lakóövezetekre is kiemelten figyelünk - mondta Dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány.

Bűnmegelőzési szórólapokat is terjesztettek az akcióban. Fotó: Keszey Ágnes

Fáró Jánosné örömmel fogadta a jótanácsokat. Fotó: Keszey Ágnes

Az egyik - a Kortárs segítők által megszólított - helyi lakos, Fáró Jánosné örül a fiatalok jó tanácsainak:

- Tíz év alatt négyszer loptak meg, így mindig figyelek arra, hogy mindent zárjak. Jó érzés, mikor ilyen akció van, vagy amikor a rendőrautó jár az utcán.

A Kortárs segítők. Fotó: Keszey Ágnes

A Kortárs segítő fiatalok közül ketten, Lágler Dorottya és Jeles Dorottya elmondták, az emberek általában barátságosan fogadják őket.

- Szeretünk beszélgetni az emberekkel, és jó érzéssel tölt el minket, hogyha megfogadják tanácsainkat, és nem éri őket baj.

Eligazítás a flash mob előtt. Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!