Hírek

2014.05.08. 13:27

Daavid fakanálra cserélte a mikrofont

Nagykanizsa – A mulatós énekes, Daavid nem csak Magyarországon közkedvelt, hanem a határainkon túl is.

Benedek Bálint

Legutóbb Szatmárnémetiben járt, ahol az éneklés mellett főzőtudományát mutathatta be. Az egyik román országos televízió műsorában édesanyja receptjét, speciális zalai ételt, ördöglángost készített sertéspörkölttel, desszertnek pedig sárgabarack felfújttal kedveskedett.

Bertici Kinga a TV1 Konyha Show főzőműsor mesterszakácsának felkérésére utazott Daavid Erdélybe. A fiatal hölgy népszerű a magyarlakta vidéken, hiszen rendszerint magyar sztárokkal főz, s vidám műsora mosolyt csal az arcokra. Nem mellesleg különféle vidékek gasztronómiai remekei készülnek el, melyek receptjeit bárki elkészítheti otthon.

A kanizsai Daavid magára főz, s leginkább édesanyja ételeit kedveli, de ünnepnapokon előfordul, hogy ő is kötényt akaszt a nyakába és a családja előtt megcsillogtatja tudását.

– Általában rohanok, így nincs időm főzni, ilyenkor inkább egy étterem napi menüjére fizetek be – mesélte Daavid. – Különben édesanyám a profin mozog a tűzhely körül, ezért amikor csak tehetem az ő kosztjából falatozom.

Daavid és Kinga hagyományos zalai ételeket készített a főzőműsorban. A konyhában tett kirándulás ellenére a mulatós énekes marad a mikrofonnál. Fotó: Benedek Bálint

Az énekes korábban járt már Kinga műsorában, ám csak akkor kollégáit, Tilinger Attilát és Sihell Ferryt kísérte el, akiknek a főztjét kóstolta. Ez számára felért egy gasztronómiai élménnyel. Ekkor döntötte el, ha meghívást kap, akkor minden erejével azon lesz, hogy lenyűgözze a főszakácsot.

– Nagyon élveztem a forgatást, Bertici Kinga ügyesen mozgott a konyhában, de engem sem kellett félteni, igyekeztem felvenni a ritmust – mesélte a kanizsai mulatós énekes. – Ördög lángost vagyis krumpli prószát sütöttünk, melyhez finom kellemes ízvilágú magyaros sertéspörköltet főztünk. A desszert sem maradhatott ki a repertoárból, a sárgabarack felfújt a kedvencem. Nagykanizsa a dödölle és burgonyás ételek fővárosa, ezért a prósza jó választásnak tűnt, hiszen az erdélyi asszonyok eddig csak hírből ismerték az ételt.

Daavid ugyan nem cserélné le a mikrofont fakanálra, de fantasztikus élményként tekint az erdélyi kirándulásra. Önbizalmat kapott a szakácstól, s eldöntötte ezután otthon is még gyakrabban üt össze valamit magának, ugyanis a pörkölt elkészítése nem is olyan bonyolult folyamat.

A vidám kitérőt leszámítva a kanizsai mulatós énekes leginkább a zenei karrierjére összpontosít. Magyarországon kívül sok meghívást kap Szlovákiába, Erdélybe, sőt a jövőben elképzelhető, hogy Kanadában is felléphet, sőt egy ausztrál turnéra is lehetőség nyílhat. Menedzsere, Gabriello reméli, hogy nagykanizsai rendezvényeken is felléphet Daavid, hiszen a hazai közönség kedveli a dalait.

– Az első félév kemény munkával telt – mesélte az énekes. – A Fáj a szívem című albumra viszont még várnia kell a rajongóknak, hiszen ez csak karácsony előtt kerül a boltokba. Közben készül a forgatókönyv a címadó dalra, melyet a tervek szerint zalai településeken forgatunk, többek között a homokkomáromi templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!