Hírek

2014.02.19. 17:20

Új módszerek nyernek teret az óvodákban

Zalaegerszeg - Az óvodai tehetségnevelés legújabb szemléletét volt hivatott népszerűsíteni az a szakmai fórum, ami mintegy 30 zalai óvónő részvételével zajlott szerdán a megyeházán.

Magyar Hajnalka

A fórumot Eberhardtné Panácz Ágnes, a Zala Megyei Pedagógiai Intézet igazgatója nyitotta meg, majd Nagy Jenőné, a Szent István Egyetem Pedagógiai Karának főiskolai adjunktusa mutatta be a programot. Ő a szerzője annak a módszertani könyvnek is, ami a tehetségígéretek gondozásának elméletét és gyakorlatát közvetíti az óvodapedagógusok felé. Az általa kidolgozott új modellt az ország 21 óvodájában próbálták már ki, sikerrel. A pozitív tapasztalatokról többek közt Kovács Lajosné, a tehetségpontként működő százhalombattai óvoda vezetője számolt be.

Nagy Jenőnétől megtudtuk még, hogy a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felkérésére járja a megyéket, bemutatva a négy éve elindított tehetséggondozó programot, annak személyi és tárgyi feltételeivel egyetemben. A módszer lényege, hogy két évnyi megfigyelést követően nagycsoportban már célzott, személyre szabott tehetséggondozásra törekszenek a nyelvi, logikai, zenei, vizuális és mozgás műhelyekben. Hozzátette még, Zalából eddig nem tapasztaltak érdeklődést e program iránt, ezért jöttek el bemutatni annak részleteit, remélve, hogy híveket toboroznak.

Nagy Jenőné (középen) érdeklődő zalai óvónők körében (Fotó: Katona Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!