Hírek

2014.02.18. 15:05

Jó megoldás lenne varjak ellen

Zalaegerszeg - Mint megírtuk, a hét végén a Zrínyi út kórház melletti szakaszán levő platánfákról a hét végén eltávolították a varjúfészkeket. A megoldás azonban, mindenki tudja, csak átmeneti.

Hajdu Péter

Évek óta gondot jelent az említett út, illetve járdaszakaszon e védett madarak piszkítása. Sokszor a ruhájukat féltő emberek panaszkodtak, és sok látogató is e szennyezett területen keresztül jár be látogatásra a kórházba. Mivel a védett madarakat lőni nem szabad, s a fészküket is csak a kotlási idejükön kívül szabad ritkítani, más, hosszabb távú megoldást kell keresni. Információnk szerint a városvezetés is foglalkozott e kérdéssel.

Cseke Tibor városüzemelési osztályvezetőtől érdeklődtünk, hogy milyen megoldás jöhet szóba, és hol tart. Az osztályvezető elmondta, a város vezetésétől megbízást kapott az osztály a védekezés kidolgozására. A varjúpiszoktól leginkább veszélyeztetett járdarészek lefedése került szóba. Az osztályvezető elmondta, helyszíni felmérésük szerint erre a rendelőintézet hátsó, a gyalogos átkelőhellyel szemben nyíló bejárata előtti járdaszakaszon lenne leginkább szükség.

A bejárattól két irányban 8-10 méter hosszúságban fém tartó szerkezetre könnyű, műanyag vagy fém tető felszerelésének lehetőségét vizsgálják. A tetőnek olyannak kell lenni, amiről lefolyik a csapadék, illetve tisztítható is, továbbá színével, megjelenésével nem rontja a városképet. Érdeklődtünk, hogy hol tart a folyamat, Cseke Tibor elmondta, terv és az árajánlat elkészítésével bíztak meg egy vállalkozót. Azt követően kerül majd az elképzelés a városi főépítész és a város vezetése elé, hogy lehetőleg még idén elkészülhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!