Hírek

2014.02.09. 13:20

Idén hatodik alkalommal szerveztek esküvői kiállítást

Keszthely - Ha egymásban már mindketten megtaláltuk az igazit, szeretnénk egyetlen egyszer házasodni. Ha pedig így történt, az esküvőnk napja legyen emlékezetes egész életünkre.

Sámel József

A Goldmark Károly Művelődési Központ által a Balaton Színházban hatodik alkalommal megrendezett hatodik esküvői kiállításon hangzott el a fenti mondat. Horváth Adrienn és párja, Nagy Ferenc fogalmazott ekként, nem titkolva: az esküvőt tervezik ugyan, de annak időpontját még nem határozták meg pontosan. Ugyanakkor örülnek, hogy hasznos információkat kapnak a házasságkötés szervezésével, lebonyolításával kapcsolatosan.

- Biztos, hogy az esküvő az egyik fénypont az ember életében, s mindent meg kell tenni, hogy csak egy legyen belőle - szögezte le Ferenc, miközben az esküvői autókat nézegették. Azt már Adrienn tette hozzá, hogy valóban szép dolog az esküvő, sajnos a 21. században minden a pénzről szól, így a házasságkötésnél is előnyt élveznek az anyagiak. Pedig nem a külsőségek, hanem a kapcsolat tulajdonságai számítanak.

- Valóban nem divat a házasságkötés, ha pedig mégis döntenek a párok, akkor azt nem azonnal teszik. Az ismerőseink közül többen 7-8 év együttélés után döntöttek kapcsolatuk hivatalossá tételéről.

Azt már nevetve tették hozzá, hogy őrült ötletként felvetődött bennük: Las Vegasban házasodnak össze, hiszen Ferenc testvére Amerikában él, s meg tudnák oldani a ceremóniát. Azt azonban megjegyezték, minden erejükkel azon lesznek, hogy az esküvőjük csodaszép és emlékezetes legyen.

Nagy Ferenc és párja, Horváth Adrienn is tervez    (Fotó: Sámel József)

Különleges esküvőket Magyarországon is lehet rendezni, ezt bizonyította a keszthelyi kiállítás. A kiállítóknak - köztük Bélavári Zita divattervezőnek köszönhetően - Ruhákból, cipőkből, kiegészítőkből leírhatatlan a kínálat, ahogy tortákból is. Mátés Anikótól megtudtuk, hogy az esküvő egyik fénypontja minden formában, színben, ízben rendelhető. Jelenleg a lila a trendi, de sokan kérik az élővirágos, bronz-arany változatot is. A teríték ugyancsak fontos hangsúlyt kap, Tarsoly Balázs szerint a választás kifejezi a pár érzelmeit is. A készülődés része a fodrászat is. Pasku Dávid extrém fodrász elmondta: a kérések szemilyéségfüggők.

- Akadnak, akik klasszikus, mások extrémebb, kócosabb frizurát szeretnének - mondta. - A lényeg, hogy a haj illeszkedjen az archoz, hiszen alapvetően meghatározza annak formáját.

Hajshow keretében a hajviseletekkel kapcsolatosan is számos megfontolandó tanácsot kaptak az érdeklődők.

- Akik a házasságkötésüket tervezik, a kiállításunkon mindent megtalálnak, hogy olyan álomesküvőt tartsanak, melyre vágynak - fogalmazott Csengei Ágota, a Goldmark művelődési központ és Balaton Színház igazgatója, aki elárulta: 36 kiállító jelent meg a rendezvényen, melyet minden évben várnak a párok.

Pasku Dávid fodrász Zámbó Zsófia haját készíti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!