Hírek

2014.01.25. 09:49

Hóhelyzet Zala megyében

Folyamatosan javul a közutak állapota Zala megyében, de még több helyen is narancs riasztás van érvényben a hóátfúvás miatt.

17:00 - A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzse 17 órával befejezte működését, a készenlétet a Főügyelet útján látja el.

16:00 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a másodfokú riasztást és a megye egész területén elsőfokú riasztás lépett életbe. Megyénkben továbbra is derült az ég, a szél továbbra is gyenge, néhol közepes intenzitású. A főutak sónedvesek, néhol felszáradóban vannak, a  mellékutak pedig hókásásak, latyakosak. Somogy megye északi részében az érintett vasúti pályaszakaszok helyreállítása megtörtént, így a vasúti közlekedés a zala megyei Murakeresztúr és somogy megyei Gyékényes pályaszakaszok között ismét zavartalan.

12:30 - Délután 16 órától ismét fizetőssé válik az M6 és M7 jelzésű autópálya a teljes szakaszon. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. pénteken 17 órától az ország dél-nyugati megyéiben kialakult helyzet miatt a két autópályán díjmentessé tette a közlekedést. Mostanra a déli országrészben normalizálódtak a közlekedés feltételei, így azokon zavartalanul, de díjfizetés ellenében lehet haladni.

Megyénkben szinte mindenhol kiderült az ég, a szél mérséklődött. A közútkezelők folyamatos munkája miatt a főutak sónedvesek, a mellékutak sókásásak, latyakosak. A Zala Volán minden járata pár perces késéssel zavartalanul közlekedik. A hóátfúvásokra tekintettel továbbra is narancs és citrom riasztás van érvényben.

10:30 - Zala megyében legtöbb helyen derült, gyengén felhős az ég, a szél gyenge és közepes intenzitással fúj. Közutak állapota folyamatosan javul, a főutak sónedvesek, néhol latyakosak, a mellékutak latyakosak, hókásásak, a közlekedés zavartalan. A hóátfúvás miatt továbbra is másodfokú, illetve a Zalaszentgróti járásra elsőfokú riasztás van érvényben.

08:30 - Megyénk öt járásában  (Zalaegerszegi, Nagykanizsai, Keszthelyi, Lenti, Letenyei) továbbra is másodfokú, narancs riasztás, míg a Zalaszentgóti járásban elsőfokú, citrom riasztás van érvényben. Borult, felhős az ég, gyenge, közepes erősségű szél fúj. A főutak továbbra is latyakosak, sónedvesek, Nagykanizsa térségében hóbordás útszakaszokra is számítani lehet, a közlekedés zavartalan.

07:34 - Kerkabarabás: A 86-os főúton egy kamion az oldalára borult és a felrepedt üzemanyagtartályából szivárog az üzemanyag. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a LEKO Kft. szakemberei vonultak. A tűzoltók az üzemanyagfolyást megszüntették. A jármű forgalmi akadályt nem képez, személyi sérülés nem történt.

05:00 - Éjfél óta elállt a havazás a megyében, de még borult, felhős az ég, közepes erősségű északi szél fúj. A főutak latyakosak, sónedvesek, a közlekedés zavartalan.

04:30 - Megszűnt a forgalomkorlátozás a határnál

Javul az időjárás Zala megyében, ezért a tehergépjárművek Szlovénia felől újra közlekedhetnek Magyarországra.

A közlekedési helyzet és az időjárási viszonyok javulását figyelembe véve 2014. január 25-én hajnali 3 órakor a Zala Megyei Védelmi Bizottság megszüntette a forgalomkorlátozást a szlovén határnál. Ennek értelmében a tehergépjárművek újra átléphetik az államhatárt Szlovénia felől, az M7-es autópályán, a 7-es főúton Letenyénél, az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál, valamint a 86-os főúton Rédicsnél.

03:00 - A 7.5 tonna feletti tehergépjárművek – M7, 7 sz. útvonalak Letenyei, az M70-es sz. út Tornyiszentmiklósi és a 86-os sz. főút Rédicsi – forgalmára vonatkozóan 2014. január 24-én 16:30 órától elrendelt korlátozás 2014. január 25-én 03:00 órától megszüntetésre került. Továbbra is díjmentes az M7-es autópálya használata.

00:43 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala megye öt járására (Zalaegerszegi, Nagykanizsai, Keszthelyi, Lenti, Letenyei) másod fokú, narancs riasztást adott ki, míg a Zalaszentgróti járásra első fokú, citrom riasztást adott ki hóátfúvás miatt.

 

Országos híreink a hóhelyzetről

Így érkezett a tél Zala megyébe - Pénteki havas híreink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!