Hírek

2014.01.10. 17:50

Harmincéves a 100. magyar város, mely életerős és egészséges

Zalaszentgrót - A sikeres együtt dolgozás, az összefogás jegyében kívánt boldog új esztendőt év eleji fogadásán Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere.

Sámel József

Veiger Csaba gitárjátéka, Bíró Zsófia szavalata, s a városi fúvósok műsora után Baracskai József mondott köszöntőt. " Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek " - idézte egyfajta mottóként Ady Endre versének sorait. Ezzel arra utalt, hogy az elmúlt években sok beruházásba belefogtak a városban, s a változások, a költségvetési nehézségek ellenére sikerült megvalósítani a terveket. Eredményként értékelte, s köszönetet mondott azért, hogy a város cégei jól működtek, olyannyira, hogy az iparűzési adó mértéke némiképp növekedett 2013-ban.

Pályázatoknak köszönhetően jó néhány fejlesztést meg tudtak valósítani. Egy nyertes projektnek köszönhetően hamarosan a foglalkoztatás helyzete, lehetőségei kerülnek górcső alá. Beszélt a közmunka programról, hangsúlyozva, hogy a dolgozók értéket teremtenek. Köszönetet mondott a civil szférának, azért, hogy nagyban segítették a város munkáját, s a sportolóknak a szép hazai és nemzetközi eredményekért. Úgy fogalmazott, megvan a remény, hogy a válság hamarosan véget ér, s együttesen, közös munkával Zalaszentgrót tovább fejlődik. Kiemelte: a barna mezős iparterület beruházásokra, a turizmus fejlesztésére, az energiatakarékos átalakításokra, valamint az intézmények megújítására egyaránt kiemelt figyelmet fordítanak. A Leader pályázatoktól sokat várnak. Összességében arra törekednek, hogy Zalaszentgrót központi szerepét erősítsék, s a lakosok életminőségét javítsák. "30 éves a 100. magyar város, mely életerős, egészséges, vidám, előre lát és előre gondolkodik" - zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!