Hírek

2013.11.04. 17:25

Önfeloszlatás után voksolás következik Türjén

Türje - Polgármestert és képviselőket választ Türje november 17-én. A falu lakói előbbi poszt esetében kettő, az utóbbiak vonatkozásában pedig tizennégy jelöltre adhatják voksukat.

Sámel József

Szeptember elején számoltunk be arról, hogy feloszlatta magát Türje képviselő-testülete. Az érintettek által akkor elmondottak szerint az idáig vezető problémák régebbi keletűek voltak, a ciklus eleje óta eltelt időben elmérgesedett a viszony a falu vezetésére felesküdött személyek között. A képviselők közül többen is úgy gondolták, hogy már nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért kezdeményezték a feloszlatást. A javaslat négy igennel és három nem szavazattal megkapta a szükséges minősített többséget, így később ki kellett írni a választásokat.

Takács Lászlóné körjegyző érdeklődésünkre most elmondta: kialakult a menetrend, s megtörtént a jelöltek jelentkezése is. Ezek szerint november 17-én reggel 6-tól este 19 óráig voksolhatnak Türje lakói. Két polgármester-jelöltre, a település korábbi vezetőjére, Mlinárik Lászlóra, és Nagy Ferenc Lászlóra adhatják szavazatukat. A hat képviselői helyre tizennégyen jelöltették magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!