Hírek

2013.11.11. 14:55

Nyugdíjas találkozó Csömödéren

Csömödér - Fontos feladatának tartja az önkormányzat az idős korúakkal való törődést, ennek egyik megnyilvánulási formája a nyugdíjas találkozó, amit minden évben megrendeznek a településen.

Gyuricza Ferenc

Csömödér korfája nem tér el túlzottan az országos átlagtól, a 641 fős település lakóinak mintegy 35 százaléka érte már el az öregségi nyugdíjkort. Őket látták vendégül az idősek napi ünnepségen, ahol dr. László Marianna háziorvos mondott beszédet. Ennek keretében nemcsak arról emlékezett meg, hogy megbecsülés és törődés illeti az időskorú lakókat, de egy paradox helyzetre is felhívta a figyelmet. Mint mondotta: a magyar társadalom sajátossága, hogy az időskorúak gyakrabban segítik ki fiatal hozzátartozóikat, holott ennek éppen fordítva kellene történnie. A doktornő emellett az életmódra vonatkozó tanácsokkal is szolgált.

Becze József polgármester a falu legidősebb lakóival, Horváth Juliannával és Ferecskó Jánossal. Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepségen a település polgármestere is szólt a jelenlévőkhöz, Becze József külön köszöntötte a falu legidősebb női és férfi lakóját, a már kilencvenedik életévén is túl lévő Horváth Juliannát, illetve Ferecskó Jánost.

Az elmúlt hétvégi rendezvényen műsort a helyi óvodások, valamint a pákai központú Öveges József Általános Iskola azon tanuló adtak, akik többségében szintén Csömödérben élnek vagy oda családi kötelékek révén tartoznak. Az ünnepség vacsorával, illetve késő estig tartó zenés mulatozással fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!