Hírek

2013.11.18. 14:55

Türje: A polgármester a fejlődési pályát helyezi előtérbe

Nagy Ferenc Lászlót választották polgármesterré vasárnap a településen. A község új vezetője 398 szavazatot kapott, míg a volt polgármesterre, Mlinárik Lászlóra 358-an voksoltak.

Sámel József

Türje képviselő-testülete szeptember elején minősített többséggel oszlatta fel magát, az okokban közrejátszott egyebek mellett a konfliktusok erősödése, s az, hogy több képviselő kijelentette: nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Az időközi választáson két polgármester-jelöltre és - a hat helyre - tizennégy képviselő-jelöltre szavazhattak a türjeiek. Takács Lászlóné körjegyzőtől megtudtuk: a voksolásra jogosultak száma 1399 fő volt, összesen 769 fő adta le a szavazatát, ami közel 55 százalékos arányt jelent. Egy szavazólap hiányzott az urnákból, a jelöltekre pedig 11-11 érvénytelen voks érkezett. Polgármesterré Nagy Ferenc Lászlót választották, a korábbi képviselők közül hárman bekerültek az új testületbe, melyet Szabó István, Köllisné Bubernik Andrea Valéria, Nagyné Szabó Éva, Pacsi Krisztián, Simon Tamás és Balázs Lajos alkot majd az ünnepélyes eskütételt követően.

Türjén folytatódik a közmunkaprogram - mondja Nagy Ferenc László, a település újonnan megválasztottpolgármestere (Fotó: Sámel József)

- A legfontosabb, hogy Türje minél előbb fejlődési pályára álljon - fogalmazott a köszönet hangján a választás előtt a keszthelyi járás területén falugazdászként dolgozó Nagy Ferenc László, aki főállásúként tölti be a polgármesteri tisztséget.

- Bízom benne, hogy mihamarabb lecsillapodnak a választás során felkorbácsolt indulatok, s minden érintettel összefogva, harmonikusan, eredményesen tud dolgozni a képviselő-testület. A munkám során támaszkodni szeretnék minden Türjén élő ember véleményére. Szerencsés lenne, ha nem a múltat kutatnánk, hanem a jelent, a jövőt építenénk. A jövő érdekében pedig tennivaló van jócskán. A helyi intézmények magas színvonalú működtetése, a fiatalok letelepedésének segítése, az idősek segítése, a civil szervezetek megbecsülése, s az egyházzal való együttműködés fontos feladat. Gondot kell fordítani a konyha felújítására, korszerűsítésére, s - pályázati segítséggel - a művelődési ház rekonstrukciója sem maradhat el. Az ipari park hasznosításával munkahelyeket kívánunk létrehozni, s együtt kívánunk dolgozni a vállalkozókkal is. A sportpálya és a szabadtéri színpad fejlesztése szintén szerepel a tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!