Hírek

2013.11.24. 08:31

Beomlott egy lakóépület teteje Nagykanizsán (frissítve)

Nagykanizsa – Három egymás mellett lévő, udvari lakás tetőszerkezete omlott le vasárnap virradóra a Csengery utcában. A lakóknak nem esett baja, de az anyagi kár nagy.

Pásztor András

– Hajnali fél négykor hatalmas robajra ébredtem, egyből tudtam, hogy a tetővel van baj, ezért ahogy voltam, kisgatyában, mezítláb szaladtam az udvarra – mesélte vasárnap délelőtt a romok eltakarítását figyelve Vörös Ferenc, akinek lakása életveszélyessé vált.

– Legalább öt éves probléma ez, de hiába is szóltunk a közös képviselőnek, semmit nem tett. Ha csak azt nem, hogy a tűzfalat megtámasztatta két gerendával, de ez körülbelül annyit ért, mint halottnak a csók.

Mint megtudtuk: a kanizsai tűzoltók hamar a helyszínre érkeztek, áramtalanították az épületet és a gázt is elzárták.

– Én hívtam ki a tűzoltókat, mikor láttam, hogy beomlott a tetőszerkezet – mesélte Horváth János, aki szintén az udvari lakások egyikében él. – Sajnos, a társasházban sokan nem fizetik a közös költséget, így hiába tudtuk, hogy probléma van a tetővel, esély sem volt a felújítás költségeinek előteremtéséhez.

Vasárnap  a helyszínen a bontással megbízott cég emberei elmondták: a mintegy 70 fokos szögben megdőlt tetőszerkezetet eddig tulajdonképpen a kémények tartották egyben.

– A három udvari lakás közül kettő az önkormányzat tulajdona, a harmadik pedig magántulajdont képez, ám ettől függetlenül minden bajba jutott lakónak biztosítottunk elhelyezést – mondta Kámán László, a Vagyongazdálkodási és Szolgáltatási Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: ha kizárólag önkormányzati tulajdonról lenne szó, akkor már most intézkedne az épület bontásáról, ám a javaslatról ki kell kérni a társasház többi lakójának véleményét, hiszen egy új tetőszerkezet kialakítása  komoly költségekkel jár.

Vasárnap a társasház közös képviselőjével is próbáltuk beszélni, ám a lakók elmondása szerint sem a helyszínen nem járt, sem telefonját nem vette fel.

Délután mi magunk is próbáltuk felhívni a közös képviselőt, hogy megkérdezzük tőle, milyen óvintézkedéseket tett, ám telefonját ezúttal sem vette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!