Hírek

2013.10.02. 08:20

Megújul a kiskanizsai városrész központja

Nagykanizsa - Megkezdődött a kiskanizsai városrész központjának, a Templom térnek a rekonstrukciója. A munkálatok során járdák, zöldfelületek újulnak meg.

Pásztor András

Dénes Sándor alpolgármester, a városrész érintett körzetének önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta: a 7 millió forint értékű beruházás csak az első üteme egy nagyobb, a Templom tér felújítását célzó fejlesztésnek.

- Keményen hangzik, de kimondom: a mi Templom terünk állapota gyalázatos - szögezte le Dénes Sándor. - A helyzeten az segítene, ha a közlekedési utakat, járdákat kiszélesítenénk, térkőburkolattal látnánk el, s nyilván, a komfortérzethez az is hozzátartozik, hogy legyenek padok, szemetesek, az emberek tudják hová rögzíteni a kerékpárjukat, tehát legyen egy biciklitároló, legyenek padok, a zöldterületek pedig szépüljenek meg füvesítés, díszcserjék telepítése révén. S bizony, nem ártana a tér közepére szolid szökőkút, vagy szobor sem, valami olyan alkotás, ami Kiskanizsára jellemző. Ezen kívül az is szándék, hogy a tér parkolói megújuljanak, mert most bizony, a felfelé törekvő gyökerek miatt több helyütt göcsörtös az aszfaltfelület. Minderre készült egy terv, ami 40 millió forintot igényel, de ez a szűkre szabott költségvetésünkből ugye, nagy összeg. Hogy mégis valami történjen, úgy döntöttünk, több ütemben valósítjuk meg a beruházást. Az első ütem megvalósítását kezdtük el most.

Felvételünkön Kádár Zoltán, Pilhoffer András és Csór József a bolt melletti járda alapozását készíti. Fotó: Szakony Attila

Mint azt az alpolgármester-képviselő elmondta, ennek keretében 83 méter hosszban és 3 méter szélességben megújulnak a Templom téri járdák. A bolt előtt futó, az Őrtorony utca felé folytatódó járdaszakasznak már az alapozása zajlik, megújítják továbbá a bolttól a főútig terjedő szakaszt (mindez térkövekkel történik), s befüvesítik az újságos pavilon előtti területet is. Mindezen túl most kerülnek ki padok és szemetesek is.

Az első ütem kivitelezését egy helyi vállalkozás, a Rajna Ép-ker Kft. nyerte el.

Dénes Sándor hozzátette: korántsem biztos, hogy jövőre folytatódhatnak a munkálatok, tehát erre ígéretet tenni nem tud, mert mint minden, ez is pénz függvénye. Persze, ezzel együtt mégiscsak bízik abban, hogy a már elkészült tervek teljes egészében megvalósulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!