Hírek

2013.10.05. 18:26

Ablaktisztítás közben rázta meg az áram

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a nyomozást, amelyet foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozás során kiderült, hogy a telephely üzemfenntartási vezetője megállapodást kötött egy céggel a telepen található épületek ablakainak megtisztítására. Az egyik munkás felment az állványra, ahonnan a teleszkópos mosót leengedte a földre társához, aki a tisztítószerrel teli vödröt ráakasztotta. A férfi eközben karjával véletlenül hozzáért az egyik vascsőhöz, amiben áram volt, amely megrázta.

A zalaegerszegi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az üzemfenntartási vezetőt, aki elmondta, hogy a műszakvezetőket tájékoztatta a takarítás időpontjáról és annak módjáról. Elmondta azt is, hogy az egyes csarnokokban mindig az aznapi utolsó dolgozó kapcsolja le a főkapcsolót, amivel áramtalanítja az épületet. A rendőrök igazságügyi munkavédelmi szakértői véleményt is beszereztek, amely megállapította, hogy az épület feszültségmentesítése és a munkaterület átadása nem volt megfelelő. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a balesetben megsérült férfi maradandó fogyatékosságot okozó sérülést szenvedett.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Lajos zalaegerszegi lakossal szemben az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!