Hírek

2013.09.07. 12:06

Díjátadás a megye napján

Megyenapi rendezvényt és díjátadó ünnepi közgyűlést tartott szombaton a Zala Megyei Önkormányzat Zalaváron, a Történelmi Emlékparkban.

Szabó Judit

Az ünnepi ülésen Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke elsőként a Zala megye jövőképét bemutató tanulmányból idézett. A célok között szerepel, hogy Zala népességének fogyását sikerüljön megállítani, a magas szintű foglalkoztatásnak és az élhető településeknek köszönhetően pozitív legyen a migrációs mérleg.

A jelenlegi helyzetről elmondta, hogy a globalizációs tendenciák nem kedveznek az apró falvakból és kis városokból álló térségeknek. Bízik benne ugyanakkor, hogy a megye elhelyezkedéséből és a  természet adta előnyökből adódóan Zala mind több térsége vonzóvá válik, és fiatalodni fog a népesség.

Manninger Jenő átadta a megyei önkormányzat kitüntetéseit. Zala Megye Díszpolgára kitüntető címben részesült néhai Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács volt elnöke, aki országgyűlési képviselőként, zalaegerszegi önkormányzati képviselőként és a megyei közgyűlés tagjaként kiemelkedő szerepet töltött be a megye és a város gyarapodásában.

Díjat vehetett át dr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvos-igazgatója, Ábrahám Csilla, a Kolping Gondozási Központ zalabaksai otthonának részlegvezetője, a zalaszentgróti Városi Kamarakórus, Fazekasné Farkas Mária, a pókaszepetki óvoda vezetője, Büki Bettina tanuló,   Nemes Attila tekéző, Szanati József, a tófeji iskola testnevelő tanára, Péter Árpád újságíró és felelős szerkesztő, dr. Németh József rendőr alezredes, Polgár Róbert murakeresztúri plébános, Gyenesdiás nagyközség, Kovács Károly gelsei térségfejlesztő és területfejlesztési szakember, Jankovics Tibor keszthelyi építész, Laczkó Mária Éva hévízi intézményvezető és Dulics Margit lenti kosárfonó. A megyenap kulturális programokkal, koncertekkel folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!