Hírek

2013.09.19. 10:03

Polgármestert és képviselőket is választottak vasárnap Nemespátrón

Nemespátró - Új polgármestert, illetve képviselő-testületet választott vasárnap Nemespátró lakossága, miután a nyáron feloszlatta magát a kistelepülést irányító grémium.

Pásztor András

A nemespátrói képviselő-testület június 24-én, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva oszlatta fel magát. A megyei kormányhivatal által kijelölt vasárnapi időközi választásig a testületnek továbbra is el kellett látnia feladatát, ám ahogy a grémium tagjai, úgy a lakosság is várta már, hogy pontot tegyen az ügy végére. A korábbi polgármester, Gilicze Sándor nem indult harcba a posztért, így csak egy jelöltre, Dezső Tibornéra adhatták le voksaikat a helyiek. A képviselői mandátumért nyolc független jelölt – Szmodics Zoltán, Szmodics László, Dömötörfy Tibor, Dömötörfy János, Holoda József, Gilicze Sándorné, Győrfy Tibor, Szörcsök József – versengett.

Dr. Bicsák Eszter jegyző elmondta: az időközi választás rendben zajlott, senki és semmi sem zavarta meg a procedúrát.

A szavazatok összeszámolása lapzártánk után ért véget, így csak az biztos, hogy Dezső Tiborné lett a falu új polgármestere. Az alakuló ülést 15 napon belül tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!