Hírek

2013.08.29. 14:33

Több mint 92 ezer vendéget fogadott az egerszegi AquaCity

Zalaegerszeg – Nyárbúcsúztató hétvégével zárja idei, rendkívüli és szélsőséges szezonját az AquaCity, a megyeszékhely vízi élményparkja.

Magyar Hajnalka

Mint Kugler László, az AquaCityt üzemeltető Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, vasárnap elégedetten és büszkén tehetnek pontot a szezon végére. Rendkívüli és szélsőséges szezont zárnak, hiszen sikerült meghaladniuk a tavalyi, felülmúlhatatlannak hitt látogatószámot. Mégpedig annak ellenére, hogy idén augusztus 19 után, a hirtelen hűvösebbre váltó időjárás miatt eddig  mindössze 200 vendégük volt, míg tavaly ugyanezen nyárvégi időszakban két nagyságrenddel többen, tehát 20 ezren keresték fel a csúszdaparkot. A korábbi hónapokban azonban sikerült olyan rekord számú vendéget vonzaniuk, hogy még a csendes finis dacára is meghaladták a tavalyi eredményeiket, s mostanra 92 ezer fölé kúszott az össz vendégszám.

Fotó: Katona Tibor

E különleges szezont méltóképpen szeretnék búcsúztatni. Pénteken a fürdő  második Facebook napját tartják, többezer vendéget várva, szombaton pedig ünnepi rendezvényekkel kedveskednek látogatóiknak. A fürdőbe 18 óra után ingyenes lesz a belépés, s 18.30-tól Szűcs Judit örökzöld slágereire nosztalgiázhatnak a vendégek. Ezt követően a legnagyobb LGT slágerek – mint például a Kék asszony, az Álomarcú lány vagy a Mindenki – szólalnak meg a veszprémi LGT emlékzenekar jóvoltából. A koncerteket követően, előreláthatólag 21 órától következik a nagy durranás, vagyis az AquaCity tűzijáték parádéja. A városszéli fürdőben olyan, extra méretű töltetek bevetésére is lehetőség nyílik, amilyeneket a belvárosban a lakóépületek miatt tilos használni. A szombati búcsúestre már javában folynak az előkészületek, ottjártunkkor épp a színpadot építették, ami ez alkalommal a fogadóépület előtt kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!