Hírek

2013.08.20. 08:42

A falunapon avatták a focipályát Szalapán

Szalapa - Focipályát avattak, elismerést adtak át a falunapon, s elszármazottak találkozóján, melynek résztvevői a hivatalos programokon túl is jól szórakoztak.

Sámel József

Kiss Csaba polgármester érdeklődésünkre elmondta: a falunap, illetve az elszármazottak találkozója immár hagyománnyá vált Szalapán, idén is sokan érkeztek vissza egykori falujukba. Igyekeztek, hogy a szabadidőparkban változatos programokat szervezzenek a vendégek számára. Ennek megfelelően Tüsi bohóc, a Szentgrót, illetve Gyenes táncegyüttes, hastáncos csoport szórakoztatta a megjelenteket. Nem volt hiány tréfás vetélkedőkből, sokan mérték össze erejüket például rönkfűrészelésben, de a főzőverseny étkeit is értékelték. Emellett a falunapon felavatták a település felújított focipályáját is, melyet rögtön birtokba vettek a helyi és vendég csapatok.

- Összefogás eredménye a pálya, e célt sokan segítették - tette hozzá a polgármester. A talajmunkákon kívül új kapuk is készültek, köszönhetően Pál Dezsőnek, aki a fémmunkákat végezte.

A falunap keretében adták a Szalapáért kitüntető címet is, melyet - a lakóktól beérkezett javaslatok alapján - Somogyi József érdemelt ki, a közösségért végzett munkája, elismeréseként.

Címkék#Szalapa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!